Cuinem el bon dia

Benvinguts a la cuina del BONDIA

Els alumnes de 4t d'ESO postejarem els nostres bonsdies i bonatarda en aquest apartat de la revista. A continuació publiquem una mostra del nostre treball.


Esperem que us ajudin a reflexionar sobre diversos aspectes de la vida. Així doncs, màscares fora! i disfruteu-los.

Ningudormintalcarrer.
 
A Barcelona hi ha més de 3.000 persones sense llar i cada nit 900 dormen al carrer. Les xifres augmenten cada any, però ells segueixen sent invisibles. Arrels és una fundació que ajuda a les persones que viuen al carre cobrint les necessitats principals i acompanyant-los en el seu itinerari personal. Proporcionen allotjament, alimentació i atenció sanitària a homes i dones que malviuen en els carrers de Barcelona, fins que puguin recuperar la seva autonomia.
Gràcies a Arrels algunes persones han sortit del carrer i tenen una nova vida estable i ara col·laboren amb la fundació per a ajudar a altres persones com abans ho eren ells.
A vegades no ens donem compte de tota la gent que està vivint al carrer i no som conscients que posant una mica de la nostre part podem ajudar-los a canviar la seva vida, arrels ja ho està aconseguint.





 L’EXPERIÈNCIA DE SER HUMANS  


Res, res és tan únic com ser humans. Però , tot i això, sembla que ho  hem oblidat. Donem la vida per sentada, i només ens centrem en nosaltres i en el nostre petit, i propi, voltant. Díes, setmanes, mesos i anys de forma monòtona, pocs instants valorant allò que sempre ha estat i gairebé no ens hi hem fixat. Una posta de sol, un somriure inesperat, un passeig pel poble, un gelat amb amics. Coses tan úniques i senzilles, i alhora tant poc experimentades actualment.
A continuació, us deixem un vídeo del Omai, un youtuber espanyol, que ens fa valorar un instant poc comú, un instant fora de la rutina. Us animem a que sortiu de la vostra rutina i visqueu , encara que sigui una tarda diferent , fent allò que més t’agradaria però no ho faries en un día de tots els anteriors.
Esperem que us agradi.
                          


THE HUMAN EXPERIENCE




Claudia Orfila, Cristina Villacampa i Andrea Castillo


ENTREVISTA JÚLIA CORTÉS (PREMIADA CONCURS BÍBLIC)

Com ho vas dur a terme? (Power, prezi...)

Era una fitxa amb preguntes del nou testament en les que havies de copiar frases d’un o diversos versets. Les últimes preguntes eren més personals i d’interpretar el text (EX: dir els aspectes positius i negatius de la bondat).

Esperaves guanyar? Et va sorprendre?

Que va, em va sorprendre molt. Ho vam fer fa molt de temps i no m’enrecordava. Em vaig esforçar, però no m’ho esperava.

Quin és el premi?

Encara no ho sé. He  d’anar a Terrassa a recollir-lo el 21 de maig a les 11.

Qui és el teu professor de religió? Et va ajudar en el treball?


La meva professora és la meva tutora, l’Anna Diviu. Ens va ajudar a tots explicant-nos el que no enteníem.


Gemma Amat Cano i Carlota Col Collado




 L'aparença enganya

Sovint, en aquesta societat, només veiem en les persones allò que hi ha en el seu exterior, el seu cos, la seva roba i fins i tot, els seus errors, per arribar així a trobar quelcom negatiu que ens faci sentir superiors.
Ens quedem només a la superfície de les persones sense arribar al seu interior.
Jutgem sense conèixer i coneixem allò que ens deixen.
T’has plantejat mai, què és el que veus en les persones del teu voltant ?        
Avui, us convidem a veure tot allò que les persones tenen i no veiem, per mandra potser, a dedicar-hi un cert temps. Dediqueu un temps i un somriure a tothom qui estimeu.
No tingueu por de ser vosaltres mateixos !

Experiment social del programa El Hormiguero on veiem clarament que les apariències enganyen. 



Claudia Orfila, Cristina Villacampa i Andrea Castillo


Un equip de socorristes de Badalona salven vides de refugiats diàriament a les costes de l'illa de Lesbos (Grècia).
La gent d'aquesta ONG va deixar enrere la seva vida a Barcelona per anar a salvar vides a Grècia.

Tot va començar quan Oscar Camps, fundador i director de l' ONG badalonina  Proactiva Open Arms, va veure unes fotos a les xarxes socials de quatre nens ofegats a una platja de Grècia .  Juntament amb la resta del grup de socorristes va pensar: “si nosaltres ens dediquem a salvar vides i ho fem a les nostres platges, perquè allà s'estan morint i ningú els ajuda?”. Van emprendre un viatge per establir-se  a l'illa Lesbos i salvar tantes vides com fos possible. Allò era només l'inici d'una gran missió que continua en marxa des de l'estiu.
Un socorrista que s'ha unit a aquesta ONG explica:” Arriben famílies, dones embarassades, bebès... aquí en un sol dia, he vist morir a tants com durant els meus 25 anys de carrera com a socorrista...es dur treure cadàvers de l’aigua. Però no podem marxar. Això es com un genocidi. No hi ha un altre lloc  en el món on fem més falta. Perquè durant els meus 25 anys de carrera com a socorrista he salvat tantes vides  com aquí en un sol dia.”
Aquest és un gran exemple  d’un grup de persones que ha donat l’altre cara, ajudant amb totes les seves forces a gent que ho necessita, deixant enrere la seva vida a Barcelona.
Són els primers en obrir els seus braços davant l’arribada dels refugiats.

Us convidem a mirar el vídeo que us adjuntem: 

Zoe Stein i Jana  Bert

Tots podem sentir


Aquest vídeo ens mostra que sacrificar-se val la pena perquè no només ajudes als altres, sinó que també aconsegueixes coses del teu interès i que ens hem de deixar ajudar pels altres i hem de ajudar als altres, així es possible que els altres també ens ajudin i així crear solidaritat i fem de aquest món millor.  

Marc Lopez i Àlex Gasulla





DISCURS EMMA WATSON: FEMINISME




Aquest discurs el va duu a terme Emma Watson (actriu de Harry Potter) en un esdeveniment de la campanya HeForShe de la ONU, la qual defensa els drets de la dona.
En el discurs Emma  parla sobre les diferències entre l’home i la dona, i ens exemplifica diferents situacions que nosaltres també vivim en el nostre dia a dia. Creu i creiem que la cosa més justa és que la dona pugui prendre les seves pròpies decisions i que no sigui l’home qui tingui el rol dominant. Un exemple seria que en moltes feines les dones tenen un sou inferior al de l’home i normalment la dona és dirigida per l’home, és a dir, que té un càrrec menys important.

Això hauria de canviar per complet i hauria d’haver igualtat de condicions entre l’home i la dona.

Patrick Gannon i Pep Palau
EL MÓN DE L'APARENÇA
 
CARA DELEVIGNE: “TENIR L’APROVACIÓ DELS ALTRES NO ÉS EL MÉS IMPORTANT”

Vaig començar a ser model amb 16 anys. Les probabilitats estaven en contra meva. Era molt més baixeta que la majoria de noies de la indústria. Igualment, li vaig donar una oportunitat i mai vaig intentar rendir-me.

Vaig trigar un temps en tenir estabilitat a la indústria. Vaig treballar molt dur per ser acceptada a la comunitat en formes que van més enllà de l’aparença física. En un temps, em vaig trobar rendint-me a l’aprovació de la indústria. Sentia que necessitava l’aprovació de tothom. Com a resultat, vaig perdre la visió de mi mateixa i del que significava ser feliç, el que volia dir triomfar. Crec que tot venia d’un sentiment molt profund dins meu de voler agradar a la gent i que m’estimessin. 

Quan fas tot el possible per fer els altres contents amb la teva feina però hi ha gent que segueix sense estar contenta, et preguntes: “He treballat al màxim. Ho he fet tot. M’he pressionat al màxim.” Sents que constantment estàs decebent els altres i arriba un moment en el que et preguntes: “Que estic intentant fer? Per a qui faig això?”.

Amb el temps, em vaig adonar que la feina i tenir l’aprovació dels demés no era el més important. La teva carrera és important, sí, però no és el més important. Estava molt orgullosa dels meus èxits, però no era realment feliç.

Ha passat un temps, però ara me n’adono que la feina no ho és tot i l’èxit ve en moltes formes. He obert la meva ment. Passo més temps fent el que m’agrada. I he pogut fer una millor feina per això.

Encara tinc molt per aprendre, però me n’he adonat de que vèncer-me a mi mateixa, sentir-me culpable i penedir-me d’errors del passat només em farà no avançar. No importa a quanta gent li agrades tu o la teva feina, no importa si no t’agrades a tu mateixa.

Carlota Coll Collado i Gemma Amat Cano


QUAN MÉS TENS, MÉS VALS??
Amb aquest vídeo us volem mostrar que la frase “quan més tens, més vals” és falsa. Les primeres persones que es mostren en el vídeo representa que tenen "més" i no volen compartir-ho amb els demés, en canvi, un home pobre es capaç de comprendre el patiment del seu company i decideix compartir el seu menjar. Habitualment les persones que tenen menys son les que comparteixen més, i per són les que més "valen".

https://www.youtube.com/watch?v=o2yb6YTFd_c



BANC DE SANG I TEIXITS

Som una empresa pública, formada per 600 professionals i tenim com a missió l'abastament de sang i teixits als hospitals.


Cada any més gent comença i dona sang per primera vegada. Aproximadament,  250.000 en donen cada any gràcies a campanyes informatives que apropen el servei a la població.


Es necessiten diàriament 1.000 donacions de sang a Catalunya per poder assistir als malalts o gent que ha sofert alguna operació quirúrgica.


PER TU POT SUPOSAR UN MOMENT, PER ALTRES LA VIDA.


Aquest dilluns 29 a la tarda anima als teus familiars i amics majors d'edat a venir a fer la seva donació de sang a les Escolàpies de El Masnou.


Marc Amat, Adrià Llobet, Guillem Bonic, Victor Alabau i Álvaro Pablo Chaler



Concurs Bíblic de Catalunya Informàtic VII

Valors i virtuts per créixer com a persona

En el concurs bíblic d’aquest any es volen transmetre els valors següents:
 Misericòrdia amb els altres és a dir, compadir-se de les persones.
 Solidaris amb els més necessitats, estimar i viure amb la família.
 Servir les persones d’aquí  de tot el món, esforçar-se i donar el millor d’un mateix. Treballar bé junts amb els altres, ser honestos sempre amb humilitat i senzillesa.
No ser prepotent, acceptar els teus defectes e intentar-los millorar.  
Ser bons amics amb els altres i sempre estar apunt per perdonar .

Com en els altres treballs bíblics les escoles presentaran  els millors treballs i aquest seran  premiats

 Video: Victor Alabau, Patrick Gannon, Arnau Martin,Pere Sasot,Marc Amat https://youtu.be/cQE-GcNbhgE
BON DIA – DONES LÍDERS DE LA SOCIETAT: MALALA
Igual que Mare Paula al segle XIX, avui en dia també hi ha dones que lluiten pels seus drets, sobretot pel de l'educació. Un exemple seria Malala que ha lluitat per tal que les noies puguin anar a l'escola al seu país. 
Malala, nascuda a Pakistan el 12 de juliol de 1997, és coneguda pel seu activisme a favor dels drets dels civils, especialment dels drets de les dones a la vall del riu Swat, on el règim talibà ha prohibit l'assistència a l'escola de les nenes.
El 2009 el documental "Pèrdua de classes. La mort de l'educació de la dona", mostra Malala i el seu pare, i com l'educació de les dones és difícil o impossible en aquests països.
A l'edat de 13 anys (2010), la Malala va aconseguir notorietat en escriure un blog per a la BBC sota el pseudònim de Gul Makai, explicant la seva vida sota el règim del Tehrik i Taliban Pakistan (TTP) i els seus intents de recuperar el control de la vall després que l'ocupació militar els obligués a sortir a les zones rurals. Els talibans van obligar a tancar les escoles privades i es va prohibir l'educació de les nenes entre 2003 i 2009.
El 9 d'octubre de 2012, Malala va ser agredida per un talibà que li va disparar i li va causar greus ferides, però no la va matar. Els talibans van afirmar que intentarien un nou atac contra ella. A causa d'això, Malala es va convertir en una dona referent i va realitzar conferències arreu del món sobre els drets de la dona. Posteriorment va publicar el llibre “Jo sóc Malala” amb l'objectiu de fer conèixer la seva història.
Anna Umbert i Eli Condal

FRASES PARA REFLEXIONAR, FRASES PARA UNAS BUENAS TARDES.
Esta semana los alumnos de 4to de ESO Víctor Alabau y Pablo Chaler os proponemos unas frases para reflexionar. Durante esta semana os plantearemos el tema de la motivación.
La motivación es un valor que anima a una persona a actuar o realizar algo.
LUNES: El único poder que existe está dentro de nosotros mismos. Cuidemos nuestro interior. -Anne Rice-
MARTES: El éxito se alcanza con mayor frecuencia por aquellos que no saben que el fracaso es inevitable. -Coco Chanel-
MIÉRCOLES: Hay una fuerza motriz más poderosa que el vapor, la electricidad y la energía atómica: la voluntad. -Albert Einstein-

JUEVES: Tienes que esperar cosas de ti mismo antes de poder hacerlas. -Michael Jordan-


FRASES PARA REFLEXIONAR
Esta semana los alumnos de 4to de ESO Víctor Alabau y Pablo Chaler os proponemos unas frases para reflexionar. Durante esta semana os plantearemos el tema de la confianza.
La confianza es la esperanza que se tiene en que una persona o uno mismo va actuar de manera satisfactoria.
LUNES: La confianza en sí mismo es el primer secreto del éxito. -Ralph Waldo-
MARTES: La confianza viene de horas, días, semanas y años de constante trabajo y dedicación. -Roger Staubach-
MIÉRCOLES: Vive la vida como si nadie estuviese mirando y exprésate como si todos estuviesen escuchando. -Nelson Mandela.

JUEVES: Cuando escuches una voz interior diciéndote que no puedes pintar, pinta tanto como puedas, y verás cómo se callará. -Vincent Van Gogh-

CUIDAR A LA FAMÍLIA I LES PERSONES QUE ENS ENVOLTEN – BON DIA
CONTE: EL PONT DELS GERMANS
No hace mucho tiempo, dos hermanos que vivían en granjas contiguas, tuvieron un conflicto. Éste era el primer problema que tuvieron después de 40 años de cultivar las tierras hombro a hombro, compartir el duro trabajo y de intercambiar cosechas y bienes en forma continua.
Esta larga y beneficiosa colaboración terminó repentinamente. Comenzó con un pequeño malentendido que fue creciendo hasta llegar a abrir una tremenda brecha entre ellos, que explotó en un intercambio de palabras amargas seguido de semanas de silencio.
Una mañana alguien llamó a la puerta de Luis. Al abrir, encontró a un hombre con herramientas de carpintero. "Estoy buscando trabajo", dijo el extraño, "quizás usted requiera algunas pequeñas reparaciones aquí en su granja y yo pueda serle de ayuda".
"Sí", dijo el mayor de los hermanos, tengo un trabajo para usted. Mire, al otro lado del arroyo, en aquella granja, ahí vive mi vecino, es mi hermano menor. La semana pasada había una hermosa pradera entre nosotros y él tomó su buldózer y desvió el cauce del arroyo para que quedara entre nosotros.
Bueno, él pudo haber hecho esto para enfurecerme, pero le voy a hacer una mejor. ¿Ve usted aquella pila de desechos de madera junto al granero? Quiero que construya una cerca, de dos metros de alto, para no verlo nunca más.
El carpintero le dijo: Creo que comprendo la situación. Muéstreme dónde están la madera, los clavos y las herramientas y le entregaré un trabajo que lo dejará satisfecho. El hermano mayor ayudó al carpintero a reunir todos los materiales y dejó la granja por el resto del día para ir a comprar provisiones al pueblo.
El carpintero trabajó duro todo el día midiendo, cortando, clavando. Cerca del atardecer, cuando el granjero regresó, el carpintero había terminado con su trabajo. El granjero quedó perplejo con lo que vio. No había ninguna cerca de dos metros; en su lugar había un puente. Un puente que unía las dos granjas a través del arroyo. Era una verdadera obra de arte.
En ese momento, su hermano menor, vino desde su granja, cruzando el puente, abrazó a su hermano, con los ojos llenos de lágrimas y le dijo: Eres un gran hombre por construir este hermoso puente después de lo que te he hecho, perdóname.
En silencio el carpintero guardó las herramientas y se dispuso a marchar, cuando Luis, el hermano que le había contratado, gritó: ¡No te vayas espera!, quédate, tengo muchos proyectos para tí.
-Me gustaría quedarme, dijo el carpintero, pero tengo muchos puentes por construir.

Sovint deixem que els malentesos ens allunyin de la gent que estimem. Molts cops permetem que l'orgull s'interposi als nostres sentiments. Tot i això no hem d'oblidar que la família és el nucli de la nostra vida i hem de conviure amb ells; per tant, hem d'esforçar-nos per cuidar les relacions i no deixar que petits malentesos o discussions es converteixin en barreres entre els nostres cors.


Anna Umbert i Eli Condal

AMOR I ODI

Te odio por quererte, te odio porque me apoyas, te odio porque no se odiarte por todas las veces que he intentado olvidarte, por todas las veces que he intentado conquistarte, te odio por sonreírme cuando me ves, por darme los abrazos más dulces, te odio por tu olor, por tus ojos, por tu boca , por tu piel, te odio por cada momento que estamos a solas y que me muero por besarte, te odio porque mi razón eres tú, porque no necesitaba a nadie y ahora solo dependo de ti…
Reflexió by: Arnau Martín, Pere Sasot

Odi i amor, coses oposades però que a la vegada tenen relació, dos sentiments molt forts que ens fan actuar de manera inconscient, irracionalment, ja estiguem enamorats d’una persona o l’odiem.


Santa Paula Montal, fundadora de les escoles per noies
Santa Mare Paula Montal i Fornés de Sant Josep de Calassanç va ser una molt bona persona, que va dedicar la vida a lluitar per l'ensenyament de les nenes que en aquell temps no tenien dret a anar a l'escola, estaven dedicades a les feines de casa, com totes les dones.
Mare paula és un exemple de lluita, perseverància i d'esperança per totes aquelles persones que tenen un objectiu altruista.
El dia 26 celebrem que Mare Paula va deixar el nostre món per unir-se amb Déu, però ha quedat la seva petjada amb la creació de les Escolàpies que a hores d'ara estan arreu del món.


Amistat i enemistat


Avui cuinem un Bon Dia sobre la amistat i la enemistat. I en aquest curtmetratge veiem com l’odi no porta enlloc; i com la superació i el treball en equip poden crear grans amistats amb propòsits molt bons.


MIRACLES
Un miracle, segons el DIEC, és un fet extraordinari que no es pot explicar per causes naturals i és atribuit a causes prenaturals o a Déu mateix.
Els miracles de Jesús ens ensenyen que un simple gest pot canviar el món. Però no tots els miracles es tracten de multiplicar pans i peixos o fer caminar paralítics. Tampoc cal ser un superheroi o tenir molts diners; simplement compassió i misericòrdia pels altres. Totes les petites i grans coses que ens ofereix la vida poden ser un miracle. Des d'aixecar-se cada dia amb un raig de llum i tenir un plat a taula fins a voler aportar el teu gra de sorra per a canviar el món. Cal posar el nostre esforç en fer d'aquest món un lloc més bonic per viure, on cada persona pugui ser un miracle per a una altra.
Hi ha gent que entra a la nostra vida i ens ajuda a superar els obstacles; aquestes persones també són un miracle.
Hi ha algú a la teva vida que sigui el teu miracle?
Has pensat algun cop que tu podies ser un miracle per a una altra persona?

Tu també ets un miracle, i ets aquí per canviar el món.

Anna Umbert i Eli Condal



TU, TOTS, TOTHOM ESTEM DISPOSATS A  AJUDAR

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia a la societat.
La donació, és un acte quotidià ja que  no ha d'estar vinculada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.
Per a tu és només un moment, però per a molts malalts pot suposar la vida.   La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment.
Cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents.
Per segon any consecutiu a l’escola el 29 de febrer disposarem de la sala d’actes per poder realitzar aquest fet a partir de les 16:30h fins a les 20:00h.  Us animem a que feu la difusió junt amb nosaltres d’aquesta activitat.  

La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.


Ariadna Bosch i Estíbaliz Sánchez



UN ESFORÇ ESTELAR

Paco desde que fue un pequeñajo decía que iba a ser astronauta. Pero por mucho que estudió y trabajó, y por muchas pruebas a las que se presentó, nunca fue elegido. Y así cumplió la edad máxima para presentarse a las pruebas de selección sin haber llegado a cumplir su sueño.
Muchos se apenaron por él, pensando en todo el tiempo y el esfuerzo que había desperdiciado, e incluso sentían lástima. Y a pesar de todo lo que le decían para que dejara su deseo abandonado, Paco siguió preparándose como si fuera a presentarse de nuevo a las pruebas al mes siguiente.
Así se fue haciendo mayor, y ya era todo un anciano, cuando recibió la noticia de que para unos experimentos médicos importantísimos hacía falta un astronauta muy mayor. En todo el mundo, sólo Paco, que ya caminaba apoyándoe en un bastón, tenía la preparación sufiente para ir en cohete. Así que cuando ya nadie lo esperaba, se encontró dando paseos espaciales para ayudar a la ciencia. Sus conocimientos y sabiduría durante aquellas misiones sirvieron para eliminar una de las peores enfermedades de las personas mayores, y Paco fue considerado un héroe.
Las fotos de aquel astronauta con garrota y pocos dientes dieron la vuelta al mundo, convertido en el mejor ejemplo de que el saber y la preparación nunca sobran, y de que el esfuerzo y la tenacidad siempre tienen recompensa, aunque no sea como pensábamos en un principio.
BON DIA!!!




LA MARATÓ DE TV3

Com cada any, TV3 emetrà el dia 13 de desembre un programa especial per recaptar diners per una malaltia, enguany està dedicada a la diabetis i l’obesitat. L’any passat es va guanyar 11,4 milions d’euros.
Com cada any a l’escola es realitzarà una activitat esportiva, diverses xerrades i l’AMPA organitzarà una taula solidària.
Les malalties que es tracten a aquesta edició afecten 1 de cada 4 persones, és molt probable que tots coneixem algú que en pateixi alguna. Per això animem a tothom qui pugui a fer una aportació econòmica o a participar en alguna activitat de la Marató.

Per a més informació consultar el web: http://www.tv3.cat/marato/



DECÀLEG PER SER SOLIDARI


1. Anima el teu amic si està trist.
2. Fes les coses sense esperar res a canvi.
3. Si pots, ajuda econòmicament a alguna ONG.
4. Tingues cura del manteniment del medi ambient. Un món no contaminat és un món millor per tots.
5. Fes voluntariat si t’ho permet el teu horari.
6. Tingues paciència, tothom pot tenir un mal dia!
7. Regala un somriure i desitja un bon dia.
8. Truca als teus familiars i preocupat pels teus amics.
9. No siguis antipàtic amb els captaires del carrer, ells tenen un dia més difícil que el teu.
10. Sigues feliç, així faràs que els altres també ho siguin.
















“La diferència entre el que fem i el que som capaços de fer, valdria per solucionar la majoria de problemes del món.” – Mahatma Gandhi
 
Nacho Estada, Oriol Arenas, Pau Torres






 

Sonrisas de Bombay

Jaume Sanllorente és un escriptor i periodista, que actualment es dedica a la seva ONG, Sonrisas de Bombay. La seva història va començar quan va viatjar a Nova Delhi, Índia, per primera vegada. Allà la pobresa el va horroritzar de tal manera que va tornar abans de temps cap a casa seva, a Barcelona. Des d’allà va planificar un altre viatge a l’Índia, aquesta vegada a Bombay. Allà va tornar a horroritzar-se amb la pobresa, la marginació d’algunes de les classes socials i la vulnerabilitat de les persones pobres, sobretot els infants.
Així doncs va decidir crear una ONG per lluitar contra la pobresa i per l’autonomia de la dona, per promoure el respecte cap als Drets Humans i per defensar la igualtat d’oportunitats a la ciutat de Bombay. Sonrisas de Bombay va ser fundada al 2005 i dóna oportunitats als nens que viuen en situacions difícils, els educa, els presta atenció mèdica...

Aquest és un bon exemple de solidaritat, bondat, altruisme i lluita per canviar una realitat i fer un món millor.

Pol Olazábal, Íxia Marín i Paula Fernández


FRASES SOBRE EL CONSUMISME

Gastamos dinero que no tenemos, en cosas que no necesitamos, para impresionar a gente a la que no le importamos.

El ambicioso es esclavo de lo mucho que desea; el hombre libre es el que nada desea.

Si yo soy lo que tengo, y si lo que tengo se pierde, entonces ¿quién soy?

Lo que poseemos nos posee



La Mare Naturalesa ens parla



En aquest vídeo sen's mostra com la mare naturalesa ens cuida i protegeix, Ens convida a cuidar-la i protegir el ecosistema ja que sino tal i com diu en el védeo ella ens destruira i extingirà la nostre espècie i les altres.

 L'any jubilar: LA MISERICÒRDIA



La paraula Misericòrdia no ens és familiar: vol dir pietat o compassió que empeny a perdonar o socórrer als qui ho necessiten. 
El Papa Francesc en el seu missatge d’any nou ens anima a començar l’any amb actitud positiva i altruista, i a posar les necessitats dels altres davant de les nostres. Ens recorda que tots som fills de Déu i ens hem d’ajudar entre nosaltres.
La guerra a Síria i el conflicte amb Estat Islàmic, la crisi del refugiats i la resposta poc acollidora que ha donat la Comissió Europea son exemples d'aspectes a millorar durant aquest any que encetem. 
Marina González, Sandra Valdeolivas, Paola Celma 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada